Wolff: Mercedesovi vozači razumeli poruku

Wolff: Mercedesovi vozači razumeli poruku

Hamilton: "Ne mislim da je išta negativno u našem takmičenju ove godine..."

Mercedesov šef Toto Wolff smatra da su oba vozača dominantne ekipe Mercedesa čuli upozorenje o intezitetu njihovog neprijateljstva.

Kako je u nedavno završenoj sezoni tim Mercedes protutnjao sa ovojenih šesnaest pobeda od devetnaest trka, Wolff je upozorio da će ukoliko se prepirka Lewisa Hamiltona i Nico Rozberga prelije na ukupan timski duh tima, Mercedes morati da napravi promenu.

“Vozači znaju šta sam mislio”, rekao je Wolff tokom vikenda, na događaju “Starts and Cars” koji je Mercedes organizovao u Študgartu, kada je upitan o svojim nedavnim komentarima.

“Duh tima je od suštinske važnosti, to je jedna od osobina koja nas čini onim što smo sada”.

Nico Rozberg, međutim, rekao je da misli da je duh tima netaknut. “Moram da se zahvalim Toto Wolff-u na odličnom vođenju tima. Ukoliko ima dodatnih sedih dlaka pretpostavljam da je to naša krivica!”

I italijanska La Gazzetta dello Sport je takođe citirala svetstkog prvaka Lewisa Hamiltona koji je rekao: “Veoma se slažem sa Nicom. Ne mislim da je išta negativno u našem takmičenju ove godine. Mi ćemo nastaviti da komuniciramo i ispravljati sebe ukoliko bude problema, ali problem ne postoji”, rekao je Britanac.

Wolff je u međuvremenu nastavio: “Mi ne želimo da se to shvati kao da u bilo kom pogledu ograničavamo duel između Lewisa i Nico-a. Naša filozofija je jasna da smo želeli da imamo dva vrhunska vozača u timu kako bih osvojili svetsko prvenstvo.

“Ali ako smo već veoma konkurentni, veoma je važno da znamo kako da u toj situaciji sprečimo štetu timu”, dodao je on.

Konačno, Hamilton je govorio o svom tajanstvenom padu forme na kraju sezone koju je Rozberg zaokružio sa tri vezane pobede dominantno sa pol pozicije.

“Tu je bila kombinacija stvari. Prvo je Nico uradio odličan posao, a onda se verujem dobro prilagodio promenama na automobilu. Iako sam osvojio prvenstvo, još uvek sam pritiskao ali sam bio malo opušteniji”, rekao je trostruki svetski prvak Lewis Hamilton.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti