Alonso najbolji vozač u F1

Alonso najbolji vozač u F1

Ovo je mišljenje novog izvršnog direktora ekipe McLaren

Pre nego što je započeo novi posao u timu McLaren, novi izvršni direktor Jost Capito je imenovao Fernanda Alonsa kao “najboljeg vozača u Formuli 1”.

Trenutno na čelu Volkswagen-ovog moto sport programa, Nemac je rekao da odluka prihvatanju ponude Ron Dennisa nema nikakve veze sa dizel skandalom. “Mi smo pregovarali preko leta”, rekao je Capito za špansku Marca-u, “pre nego što su problemi sa Volksawegen-om počeli. Želim da budem veoma jasan”.

Upitan da li je jednostavno trebao promenu, objasnio je:” Ne nisam imao potrebu. Više je sentimentalno. Kao dete sam bio veliki fan Bruce McLarena, načina na koji je osnovao tim i kako je Ron Dennis tada vodio biznis. Za mene je to uvek bio model”, rekao je Capito.

Međutim, on se pridružio Formuli 1 koja prolazi kroz intezivni period, i ovo takmičenje gleda kako da povrati draž koji su imali u prošlosti.

“Prvo moram da stignem tamo i vidim kako je. Formula 1 ima mnogo problema u različitim oblastima koji treba da se reše, ali mislim da je glavna stvar u mom slučaju da probam da napravim solidan, jak i konkurentan tim. Propisi ne moraju da budu problem, jer su isti za sve. Dakle sve je u izvlačenju maksimuma iz njih “, rekao je Capito.

Na kraju upitan za Alonsa, Capito je rekao: “Ne poznajem ga lično, ali mu se divim. Posebno nakon onogo šta je uradio prošle sezone. Nije odustao i ohrabrivao je tim, iako su rezultati za vozača poput njega bili frustrirajući. Moram da kažem da je, za mene, on najbolji vozač Formule 1”, rekao je Capito.

Slika: McLaren Honda

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti