Bottas spreman za 2016

Bottas spreman za 2016

Nada se prvoj pobedi u sledećoj sezoni

Valteri Bottas misli da je Williams na putu da ima bolju sezonu u 2016. godini.

Finac je navodno prošle godine skoro potpisao novi ugovor sa ekipom Ferrari, ali će umesto toga ostati u timu sa sedištem u Grove-u.

Williams je prošlu sezonu završio na trećem mestu, kao i 2014, ali Bottas kaže da je pomalo razočaran sa specifikacijom bolida u 2015. godini.

“Da. Ostali su očito razvili bolid više nego što smo mi bili u stanju”, rekao je vozač Williamsa.

“Pronašli smo poboljšanja u oblastima u kojima smo imali slabosti prošle godine ali to nije bilo dovoljno”, dodao je Bottas. “posebno je Ferrari napravio veliki skok.”

Na pitanje šta on želi u 2016 on se nasmejao i rekao:” Više snage i prianjanja. Sve što sam čuo o novom bolidu je pozitivno. Razvoj je dobro protekao i nije bilo nikakvih zastoja. Zvuči dobro i na papiru izgleda dobro a videćemo u praksi koliko su ostali otišli napred”.

Pre godinu danas Bottas je izjavio da je “spreman da pobedi” u 2015-oj godini. Sada za 2016. godinu “Mislim da je pobeda savim moguća ukoliko je auto bolji. Prošla godina je bila poprilično teška. Bilo je svakojakih malih poteškoća, ali smo naučili mnogo. Ukoliko želite da pišete nešto možete napisati da sam još uvek spreman da pobedim”, zaključio je Bottas.

Slika: Williams F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti