Boullier: Loša sezona nas je uzdigla

Boullier: Loša sezona nas je uzdigla

...u McLarenu je postojao osećaj da treba da se pregrupišemo"

McLarenova teška sezona je u stvari bila dobra za tim mišljenja je šef ovog tim Eric Boullier.

Nakon povratka Honde u Formulu 1 i ponovne saradnje sa timom iz Engleske, McLaren je pao na najniži nivo ostvarivši samo deveto mesto u šampionatu konstruktora.

Šef tima Eric Boullier misli da je teško poniženje koje im se desilo ustvari dovedo do toga da se uzdignu.

“McLaren je veliki tim, Honda je velika kompanija i zajedno imamo veliko nasleđe”, rekao je za list The Sun.

“Da bi se steklo poverenje ljudi, kredibilitet, visok moral, to je težak posao. Ali ono što smo videli je uspeh koji smo gradili za budućnost. Na neki način loše će biti dobro za McLaren jer nam je to donelo poniznost i, čudno, atmosfera u timu je bila dobra. Ne kažem da su ljudi bilu uzbuđeni sa rezultatima, svi su frustrirani, ali atmosfera, posvećenost i razumevanje su bili ogromni. Sistem ili eksplodira ili se regrupišete. Pretpostavljam da je u McLarenu postojao osećaj da treba da se pregrupišemo”.

Interesantno je još da je Pirelli izabrao McLaren Honda tim za predstojeći test guma za kišne uslove na stazi Paul Ricard krajem ovog meseca.

Aktuelni svetski šampion Mercedes nije previše uzbuđen što nije pozvan na ovaj test i komentariše ovu odluku: “Srećni smo zbog drugih što će raditi. Ovo će nam omogućiti da se fokusiramo na bolid za 2016. godinu”, rekao je njihov portparol za francuski Canal Plus.

Slika: McLaren Honda

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti