Ericsson: Inženjeri Ferrari-a su veoma zadovoljni

Ericsson: Inženjeri Ferrari-a su veoma zadovoljni

Za razliku od Toro Rosso-a Sauber će biti u mogućnosti da koristi nove motore Ferrari-a

Ekipa Saubera još uvek može imati dobru sezonu 2016 iako će predstavljanje novog bolida kasniti.

Tako na stvari gleda švedski vozač Marcus Ericsson, koji je priznao da neće imati novi bolid, C35, na prvom predsezonskom testiranju u martu. On napominje i da ” to nije idealno. Još uvek možete uraditi neke stvari (na prvom testu),” rekao je za švedske novine Teknikens Varld, “da prikupite podatke o gumama i takođe da testirate neke nove delove kao i podešavanja”.

“Idealno bi bilo kada bi imali novi automobil na prvom testu, ali sada ne možemo tu ništa da uradimo”.

Pozitivno za ekipu Sauber je da će Ferrari sasvim sigurno poboljšati svoj motor koji će, za razliku od Toro Rosso tima, moći da koriste u novoj sezoni.

“Ne znam mnogo više od onoga što smo svi pročitali”, rekao je Ericsson, “ali ono što sam čuo je da su inženjeri Ferraria veoma zadovoljni sa brojkama koje su videli do sada”.

Međutim, kako je motor za 2016-tu godinu različit po svojoj arhitekturi Sauber neće biti u mogućnosti da ga testira dok se C35 ne pojavi na drgom ovogodišnjem testiranju.

“Nadam se da će ekipa Ferrari i Hassa biti u stanju da reši bilo kakav tehnički problem, iako je Ferrari veoma dobar po pitanju pouzdanosti tako da nisam posabno zabrinut”, zaključio je švedski vozač.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti