Ferrari odbacio tvrdnje o predstavljanju

Ferrari odbacio tvrdnje o predstavljanju

Antonini: "Do sada nije ništa odlučeno"

Ferrari nije potvrdio izveštaje o svom navodnom planu da bolid za 2016-tu godinu predstavi online preko interneta.

Pozivajući se na italijanske izvore finski list Ilta Sanomat ove nedelje je preneo da će automobil biti javno predstavljen na internetu 19-og ili 20-og februara, nekoliko dana pre početka zimskih testiranja u Španiji.

“Do sada nije ništa odlučeno”, rekao je portparol Ferrari-a Alberto Antonini. “Sve preko toga su špekulacije”, rekao je za nemačko izdanje Speed Week-a.

Sa druge strane italijanski Omnicorse se slaže sa tom konstatacijom rekavši da je prva šasija spremna sa crash test od strane FIA-e i konstatuje da Ferrari još uvek nije odlučio precizan datum predstavljanja zbog kasnog prelaska na razvoj bolida za 2016. godinu.

Ali Dominic Harlow, bivši inženjer ekipe Williams i Force Indie je izneo svoje mišljenje po pitanju Ferrari-a. “Zakasneli start bi se odrazio na stanje razvoja bolida na prvom i drugom testu odnosno na prvoj trci i svi žele da razvoj aerodinamike bude spreman starta. Kod kasnog početka razvoja se nekad dešava da na prvu trku dođete sa nešto manje razvijenim bolidom a potom sa dosta razvijenijim kada se vratite u Evropu”,rekao je Harlow.

Zaista kašnjenje nije odvratilo predsednika Sergio Marchionnea da cilja osvajanje titule u 2016. godini, a čak ni Sebastiana Vettela da sanja o tituli svetskog prvaka.

“Pobediti sa ekipom Ferrari je nešto posebno”, rekao je Vettel za Auto Bild. “Zato želim da saznam kakav je osećaj osvojiti šampionat sa njima”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti