Hill: Williams bi trebalo da se prebaci na motore Honde

Hill: Williams bi trebalo da se prebaci na motore Honde

"Ja bih voleo da vidim Williams sa Hondinim motorom jer mislim da će oni uzvratiti udarac"

Sada komentator, a u prošlosti vozač Formule 1, Damon Hill smatra da ekipa Williams mora da završi partnerstvo sa Mercedesom ukoliko želi da se vrati na pobednički put i pokuša da osvoji prvenstvo.

Hill je osvojio svetsko prvenstvo 1996. godine vozeći za tim iz Grove-a, ali u poslednjih 11 godina oni su osvojili samo jedan grand prix.

Dramatičan zaokret u formi se desio u 2014-oj i 2015-oj godini kada su osvoji treće mesto u šampionatu konstruktora, za razliku od 2013-te godine kada su završili na devetom mestu. Bivši sveteski šampion misli da ekipa Willimsa mora da zameni Mercedesove motore sa motorima Honde.

“Predočio sam Claire (Williams) prošle godine da je problem ukoliko imaju isto motor kao Mercedes i da će ta prepreka uvek biti između njih jer i Mercedes želi da osvoji prvenstvo”, rekao je Hill za Sky Sports.

“Mislim da ukoliko oni kao tim žele da osvoje prvenstvo bolje bi bilo da to učine sa drugim motorom i mislim da jedini motor o kom mogu da razmišljaju je Honda. Ja bih voleo da vidim Williams sa Hondinim motorom jer mislim da će oni uzvratiti udarac”.

“Oni su bili potpuno katastrofalni prošle godine, ali su mnogo naučili. Možda grešim, ali ukoliko naprave promene koje treba da urade, a Willimas želi da se nadje isped Ferraria i Mercedesa mora da ima drugačiji motor od tima Mercedes”.

Slika: Willimas Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti