Illien misli da Renault može brzo napredovati

Illien misli da Renault može brzo napredovati

"Sa 32 tokena možete promeniti mnogo stvari"

Mario Illien veruje da Renault može da pokaže jasan napredak sa motorom na kome su već počeli da rade.

Švajcarac i njegova kompanija Ilmor su potpisali ugovor sa francuskim proizvođačem kako bi im pomogli u razvoju pogonske jedinice za 2016. godinu.

Renault je odlučio da ponovo uđe u Formulu 1 sa samostalnim timom u decembru mesecu prošle godine, što im neće dati puno vremena za unapređenje motora koje će nastaviti u 2016. godini da isporučuju Red Bull-u.

Novi saradnik Renaulta Mario Illien je za nemački Auto Motor und Sport izjavio: “Sa 32 tokena možete promeniti mnogo stvari. Moramo da vidimo zajedno sa Renaultom šta je moguće uraditi u ograničenom vremenu”, dodao je on.

Na pitanje da li Renault mora da krene od nule sa razvojem motora Illien je rekao: “Ne, nije toliko loše. Mi ćemo se postepeno poboljšavati. Nadam se da ćemo početkom sezone pokazati napredak.”

Illien je priznao da su Mercedes i Ferrari predaleko od njih i da će sustizanje rivala sledeće godine biti nedostižno.

“To će verovatno potrajati malo duže od godinu dana i ostali će takođe napredovati”, rekao je on.

U isto vreme dok pomaže Renaultu Ilmor je aplicirao za mesto nezavisnog dobavljača motora iako je ta ideja trenutno stavljena po strani. “Moramo da sačekamo dok se ne donese odluka a to zavisi kako će se sastanici u januaru odvijati”,rekao je on.

On je odbacio tvrdnje Bernie Ecclestona i Christian Hornera da će promena pravila u Formuli 1 biti spremna već od 2017. godine.

“Mislim da je već kasno za to. Smatram da je 2018. godina realna”, zaključio je Illien.

Slika: Reb Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti