Jock Clear na novoj dužnosti u Ferrari-u

Jock Clear na novoj dužnosti u Ferrari-u

Njegova uloga će biti nadgledanje inženjerskog rada u timu iz Maranella

Jock Clear je konačno počeo da radi za ekipu Ferrari, posle pauze od godinu dana koju je “odslužio” po odlasku iz Mercedesa.

Krajem 2014. godine, Mercedes je najavio da će ekipu napustiti ovaj visoko cenjeni inženjer Lewisa Hamiltona. Punu godinu kasnije je šef Ferrari Maurizio Arrivabene nešto pre Božića najavio da će jedino pojačanje tima biti Jock Clear i niko drugi.

I zaista Britanac, koji je takođe radio sa Michaelom Schumacher-om u Mercedesu, je bio na dužnosti u timu Ferrari na početku Pirellijevog testa kišnih guma na stari Paul Ricard.

Njegova uloga će biti nadgledanje inženjerskog rada u timu iz Maranella. U ponedeljak je za volanom Ferraria bio Kimi Raikkonen koji je vozio pored McLaren Honde i Red Bull-a.

U utorak je Sebastian Vettel pruzeo ulogu vozača Ferrari-a.

Na stazi u Francuskoj, Raikkonen je rekao: “Cilj je da pobedimo, ali novi bolid tek treba da napravi prvi krug, tako da ćemo videti kako će biti na testiranju sledećeg meseca”.

Šef Pirellia Paul Hembery je u ponedeljak bio srećan  što će dobavljač guma u Formuli 1 biti u mogućnosti da još testira ove godine.

“Napravićemo oko 30,000 kilometara”,rekao je za brazilski UOL, “imajte u vidu da su dobavljači guma pre nas radili po 100,000 kilometara testiranja samo sa jednim timom”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti