Kvyat: Potrebni su nam mali koraci

Kvyat: Potrebni su nam mali koraci

"Nećemo biti zaista srećni dok se ne budemo vratili u sam vrh..."

Daniil Kvyat tvrdi da dok god Red Bull pravi korake unapred i ukoliko se vidi napredak na startu sezone 2016, tim će biti srećan ali na kraju cilj će svakako biti najviši stepen na podijumu.

Nakon što su se prošle godine borili sa poudanošću i performansama Renaultovog motora Kvyat želi da vidi naprdak celog paketa. Red Bull će i dalje koristiti motore Renaulta ali sada pod brendom Tag Heuer nakon neslaganja između Renaulta i Red Bull prošle sezone.

“Cilj nam je da pravimo korake unapred i dok god to radimo bićemo srećni, iako uvek ciljam na najviše. Nećemo biti zaista srećni dok se ne budemo vratili u sam vrh ali za sada ajde da počnemo sa malim znacima napretka. Sa time bi za sada bio zadovoljan”.

Kvyat je govorio za oficijalni website Red Bull Racinga i njegovom povratku nakon zimskog odmora. Potvrdio je da su njegove pripreme ove godine počele ranije ali da neće biti ekstremne kao prošle godine.

“Moje pripreme su počele u novoj godini uglavnom vraćajući se u ritam treninga, zatim od druge nedelje januara sam se vratio u normalan ritam treninga. Sada radim sa inženjerima i timom tako da prave pripreme za stazu počinju sada.Treniramo u sasvim normalnim uslovima jer se nikada nećemo trkati na -20 stepeni, tako da je to normalna evropska temperatura od +10 stepeni.”

Red Bull će svoj novi bolid predstaviti 22-og februara u Barceloni prvog dana zimskog predsezonskog testa ali nove bolje bolida ćemo videti par dana ranije 17-og februara u Londonu na događaju koji organizuju sa dobavljačem opreme Puma.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti