Marko: Bolje sav fokus na nas

Marko: Bolje sav fokus na nas

...uvek ćemo biti na poslednjoj specifikaciji motora"

Renaultu bi bilo mnogo pametnije da većinu svog truda usmeri na Red Bull.

Tako na oštar zaokret na pravac u kom ide Formula 1 program francuskkog proizvođača gleda Dr Helmut Marko.

U poslednjih nekoliko godina Red Bull je bio “radni” tim Renaulta, ali u 2016-oj godini ovaj proivođač je kupio tim Lotus i snabdevaće ga sa brendiranim “Tag Heuer” motorima.

Za motorsport-magazin.com Marko je rekao:”Sada kada razmotrim trenutni Lotus tim, koji je sada Renault fabrički tim, onda bi bilo bolje da stave sav fokus na nas”.

Red Bullov zvaničnik je rekao da ne očekuje mnogo od tima iz Enstona u 2016-oj godini posebno sa “timom i ovim vozačima”.

Ovo se odnosi na Pastora Maldonada i Jolyon Palmera iako postoje glasine da bi Maldonado mogao biti zamenjen od strane McLarenovog bivšeg vozača Kevina Magnussena.

Francuski L’Equipe navodi da Renault traži više od trideset novih radnika u svim oblastima pre sezone 2016.

Ali Helmut Marko kaže da će se Red Bull malo promeniti. “Renault ima svoj tim ali mi smo ti koji smo kupci”. Kao što je rekao da Red Bull više nije Renault glavni tim dodao je i da su oni “obezbeđeni ugovorom” i obećanjem da će uvek biti uvek biti na poslenjoj specifikaciji motora.

U međuvremenu Toro Rosso tim se prebacio na motore Ferrari-a ali specifikacija za 2015-tu.

“Ukoliko nastavimo sa ovakvim motorom onda Toro Rosso ima prednost od pet do šest desetinki po krugu. Ali njihov nedostatak je da oni ne mogu da imaju trenutni motor Ferrari-a i bez razvoja su. Ukoliko se bude nastavio status kvo od prošle godine onda će Toro Rosso sigurno biti isped nas u prvoj trci. Iako ovo nije prijatno to neće biti problem”, rekao je Marko.

“Mi smo porodica i glavni tim, Red Bull Racing, moramo se potruditi. Ali sam siguran da ćemosa razvojem motora doći barem do nivoa Ferraria od prošle sezone”, dodao je on.

Slika: Red Bull Racing Formula 1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti