Mercedesova dominacija će se nastaviti

Mercedesova dominacija će se nastaviti

"Trenutni propisi su takvi da teško možete sustići nekoga"

Zvaničnik Red Bulla, Dr Helmut Marko, ima loše vesti koje se neće svideti većini timova Formule 1. On je mišljenja da će se Mercedesova dominacija nastaviti i u nadolazećoj sezoni.

“Ukoliko sve bude normalno videćemo uobičajenu dominaciju Mercedesa. Nažalost. Trenutni propisi su takvi da teško možete sustići nekoga”, rekao je Helmut Marko za list Salzburger Nachrichten.

Bernie Ecclestone je na skijalištu Kicbil izjavio da dominacija tima Mercedes “ne bi bila dobra za njih kao i za gledaoce”.

Red Bull se nada boljoj sezoni ove godine sa unapređenim Renaultovim motorom koje će biti brendiran od Tag Hauera, ali Marko bi voleo da se i pravila o motorima potpuno promene: “Moramo imati motore koji prave veliku buku i imaju veliku snagu. Vozači bi trebali da budu odlučujući faktor a ne inženjeri u pozadini”, dodao je Marko.

On još smatra da politička moć u Formuli 1 trenutno naginje prema najvećim proizvođačima motora što ne bi trebao da bude slučaj. “Vlast ne bi trebala da bude u rukama nijednog tima već kod FIA-a i FOM-a”.

Situacija koja se desila prošle godine sa timom Red Bull nije baš bila prijatna i postajala je mogućnost čak i izlaska ovog šampionskog tima iz ovog prestižnog takmičenja.

Kao i Ecclestone, vozač Toro Rosso tima Carlos Sainz se nada da će Mercedes morati da se više potrudi ukoliko želi da osvoji titulu 2016-te godine. “Svake godine postoji više mogućnosti. Mercedes ima manje prostora za poboljšanja i nadam se da će ih Ferrari sustići”.

Slika: Red Bull Racing Formula 1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti