Pirelli želi najbolje na testovima

Pirelli želi najbolje na testovima

"Dva ili tri tima sa njihovim top vozačima, to je ono što nam treba"

Pirelli želi da najbolji vozači Formule 1 učestvuju na testovima koje će organizovati kasnije tokom ove godine.

Dva sezonska testa koji će se održati nakon VN Španije i VN Engleske su već zakazana, ali dobavljač guma u Formuli 1 želi da održi dodatne testove kako bi se pripremili za sveobuhvatne promene koje će nastupiti 2017. godine.

Za nadolazeći test kišnih guma na stazi Paul Ricard, međutim, veruje se da će Ferrari i McLaren nastupiti sa testnim vozačkim postavama.

Ali za testiranje guma za 2017. godinu, šef Pirellia Paul Hembery kaže da želi najbolje vozače koje Formula 1 ima trenutno.

“Mi se suočavamo sa velikim promena i želimo da imamo nabolje timove i vozače kako bi isprobali naše nove proizvode”, rekao je za italijanski La Gazzetta dello Sport.

Hembery je rekao kako želi da se testiranje održi u junu ili julu.

“Dva ili tri tima sa njihovim top vozačima, to je ono što nam treba”, dodao je. “Oni treba da podignu nivo jer su svetski prvaci. Želimo da testiramo najbrže bolide u najektremnijim mogućim uslovima”.

Hembery je priznao i da iako je pristao na dogovor sa Bernie Ecclestonom stvarni ugovor za 2017-tu godinu ne postoji i još uvek nije potpisan sa FIA-om.

“Ne očekujem nikakve probleme. Mi smo već potpisali sa Ecclestonom a ostatak će doći”.

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti