Puno očekivanja od sastanka u Milanu

Puno očekivanja od sastanka u Milanu

"Na sastanku će se razgovarati o smernicama po pitanju performansi guma a sve u svetlu promene propisa za 2017. godinu".

Pirelli se raduje zakazanom sastanku na kome će se raspravljati o budućnosti i vrsti guma koje će se eventualno koristiti od sezone 2017. Sastanak je zakazan za sledeću nedelju u Milanu i pozvani su predstavnici FIA-e, vozači, timovi i Bernie Ecclestone.

Italijanski proizvođač je naglasio potrebu za testiranjima ukoliko se budu menjala pravila za 2017.

U saopštenju Pirellia se kaže da će se “Sastanak održati u Milanu u sedištu Pirellia sledeće nedelje i učešće će uzeti ključni ljudi Formule 1. Na sastanku će se razgovarati o smernicama po pitanju performansi guma a sve u svetlu promene propisa za 2017. godinu”.

“Pirelli vidi ovaj sastanak od vitalnog značaja kako bi se dodatno učvrstila bliska saradnja koja postoji sa FIA-om, FOM-om i vozačima. U više od 250 šampionata u kojima Pirelli učestvuje širom sveta, Formula 1 je najveći izazov”.

Jedan od najvećih problema ssa kojima se suočava Pirelli je povećanja prianjanja i povećanje fizičkog opterećenja koje se očekuje posle promene pravila od šasiji za 2017. godinu. Upozorili su da je potrebna odeđena količina testiranja sa automobilima kako bi bili u mogućnosti da simuliraju vremena po krugu u 2017-oj godini i kako bi bili potpuno spremni za nove propise i nove pneumatike.

” U 2017-oj tehnički aspekt će postati još složeniji, pa je Pirelli uveren da je potrebno sprovesti više vremena na stazi testirajući. Ovo je faktor koji je u poslednjih nekoliko godina bio limitiran, uprkos značajnom razvoju automobila i naknadnom povećanju performansi”.

“Sve su to vitalni koraci ka razvoju guma koja se uzimaju u obzir u budućem razvoju automobila i dodavanju performansi, što će posebno biti primetno u 2017-oj. Ovo će omogućiti ravnomernije korišćenje napredne tehnologije koja čini Pirelli svetskim liderom u sferi guma”.

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti