Red Bull isped rasporeda sa novim bolidom

Red Bull isped rasporeda sa novim bolidom

"U ovom trenutku iz Francuske dolaze veoma dobre vesti"

Red Bull je “dosta ispred roka” sa pripremama svog novog bolida za 2016-tu godinu, uprkos periodu neizvesnosti oko snabdevanja tima motorima, rekao je tim menadžer Jonathan Wheatley.

Red Bull i Renault su u dosta lošijim odnosima nego ranije, a sve zbog loših performansi i pouzdanosti francuskog prizvođača zbog čega je Red Bull krajem prošle godine pokrenuo pregovore o nabavci motora od Mercedesa, Ferraria ili Honde.

Međutim pregovori sa sva tri proizvođača su propali i Red Bull je ostao na agregatima Renaulta u 2016. godini ali pod brendom Tag Heuer.

Iako je kašnjenje sa razvojem motora već uračunato u Red Bull-ove zadatke u zimskom periodu, Wheatley je rekao da se tim oseća “veoma udobno” u pripremama za zimske testove.

“Bilo je izazovno, ali mislim da ukoliko postoji tim koji je sposoban da se nosi sa tim onda smo to mi”, rekao je Wheatley za GPUpdate.net kada je upitan sa koliko teškim zadatkom se ekipa Red Bull suočila tokom zime.

“Momci u fabrici su uradili sjajan posao. Neverovatno su radili preko Božića. Sve izgleda poprilično dobro i pod kontrolom. Znamo šta ćemo dobiti i kada ćemo ga dobiti”.

“Imali smo sreće da Renaultov motor, sa kojim smo završili prošlu sezonu, znamo veoma dobro tako da je samo pakovanje automobila bilo relativno jednostavno u tom pogledu”.

“Sedeo sam sa glavnim inženjerom nedavno i stvari su daleko isped rasporeda”.

Wheatley je dodao da je Red Bull ohrabren sa najnovijim razvojem i rešavanju problema sa Renault motorom u čemu im pomažu inženjeri iz Ilmor Engeneering-a.

“U ovom trenutku iz Francuske dolaze veoma dobre vesti”, rekao je on. “Neće to biti ništa neobično, ali oni su napravili neke dobitke, što je veoma pozitivno”.

“Mislim da je to pozicija u kojoj smo u ovom momentu. Da li ćemo biti na istom nivou kao i vodeći u 2016? Mislim da je to malo verovatno. Ali bi trebali da se približimo”.

Red Bull-ov novi bolid će biti znanično predstavljen pod imenom Red Bull Racing-Tag Heuer RB12.

Slika:Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti