Renault nastavio preuzimanje tima Lotus

Renault nastavio preuzimanje tima Lotus

Novi član borda direktora

Renault -ovo preuzimanje tima Lotus se nastavlja iako zvanična promena imena tima iz Enstona tek treba da bude objavljena.

Veliki znak Lotus tima sa glavne zgrade u Enstonu je skinut a novi tim direktora je dobio još jednog člana. Nešto pre Božića, francuski proizvođač automobila je objavio imenovanje Jerome Stoll i Cyril Abiteboul za nove direktore u timu.

Sada je belgijski emiter na francuskom jeziku objavio da je Thierry Cognet takođe postao član francuskog tima. Na Linkedin profilu Thierry Cognet-a se kaže da je on direktor finansijskih poslova u Renaultu.

U isto vreme iz Lotusa su otišli Eric Lux i Andrew Ruhan dok sa druge strane Gerard Lopez i Genii Capital ostaju navodno sa deset procenata vlasništva u timu.

Reno je nedavno saopštio da će “novo ime tima, puna struktura upravljanja, partneri i drugi detalji biti objavljeni tokom događaja koji će biti održan u Parizu u februaru”.

Govoreći o odluci Renaulta da otkupi tim Lotusa posle perioda kada su samo bili dobavljači motora, Stoll je rekao:” Carlos Ghosn je rekao da naše sportske aktivnosti moraju da budu u službi naše komunikacije i marketinške politike”.

“Video sam četiri opcije”, rekao je za Auto Plus. “Da ostanemo dobavljači motora, za budžet i marketing to nije dobro. Da stavimo nalepnicu na auto, drugi proizvođači su to radili ali ne uvek sa željenim uspehom. Dakle ostale su dve alternative, da se povučemo iz Formule 1 ili da ostanemo tu kao glavni igrači”, dodao je Stoll.

Slika: Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti