Renault prošao FIA crash testove

Renault prošao FIA crash testove

Pripreme za predsezonski test su pri kraju

Na putu do Formule 1 ekipa Renault-a je prešla još jedan stepenik jer je tim prošao obavezne crash testove od strane FIA-e. Ovo znači da je ekipa nakon testa izvršila homologizaciju šasije pre početka zimskih testova. Na twiter nalogu Lotus F1 tima je objavljeno:

Francuski proizvođač se vratio u Formulu 1 kao fabrički tim preuzimanjem Lotus F1 tima u decembru mesecu. Bivši šampion GP2 serije Jolyon Palmer i pobednik trke u Španiji 2012. godine Pastor Maldonado imaju ugovor za nadolazeću sezonu.

Međutim, mesto Veneculeanca ostaje još uvek pod znakom pitanja zbog problema koji su se javili oko njegovog sponzorstva od PDVSA. Onaj koji čeka razrešenje ovog problema je Kevin Magnussen koji je, po izveštajima od prošlih dana, već bio na razgovorima u novom Renault timu.

Renault je objavio i promotivni video najavljujući svoj povratak u Formulu 1. Više detalja očekuje se da će se objaviti na događaju koji će organizavoati u prvom delu februara u Parizu.

Posle Haas i Manor tima, Renault je treći tim koji je objavio da je dobio zeleno svetlo od FIA-e. Ovogodišnja predsezonska testiranja će se održati u Barseloni od 22-25 februara i od 1-4 marta.

 

Slika: Renault Sport

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti