Sainz veruje u bolju sezonu Alonsa

Sainz veruje u bolju sezonu Alonsa

"Mislim da nije dobro za Formulu 1 da je McLaren tamo gde je bio prošle godine...

Carlos Sainz misli da će njegov zemljak i mentor Fernando Alonso imati bolju sezonu sa McLaren Hondom.

“Mislim da posle 2015. godine može biti samo bolje za njih”, rekao je mladi vozač Toro Rosso tima. “Koliko bolje to ne znam”, dodao je Sainz kada se sreo sa španskim novinarima u utorak.

Niko se nije nadao tako lošoj sezoni ekipe McLaren a najmanje Fernando Alonso koji je godinu dana ranije prešao iz tima Ferrari.

“Mislim da nije dobro za Formulu 1 da je McLaren tamo gde je bio prošle godine. Bio bi dobar korak za njih da se, u najmanju ruku, bire protiv nas a ukoliko uspeju da stignu Red Bull u 2017-oj se mogu boriti i za šampionsku titulu. Za vozača kao što je Alonso nije logično da bude na začelju dve godine”, rekao je Sainz.

Objasnio je još da paket koji ima McLaren “ostavlja puno prostora za poboljšanje”. “To je bilo toliko loše (2015) da imaju toliko prostora za unapređenje u kratkom vremeskom periodu, pogotovo ukoliko Honda pronađe rešenje za sistem za obnovu energije”, rekao je Sainz. “McLaren je jedan od nekoliko timova koji može da pronađe dve sekunde, i nadam se da će to učiniti”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti