Sauber umanjio značaj odsustva novog bolida na prvom testu

Sauber umanjio značaj odsustva novog bolida na prvom testu

"Znamo da ovo nije optimalno. Sigurno bismo više voleli da imamo novi bolid na oba testa"

Švajcarski tim Sauber je potvrdio u ponedeljak da će bolid iz 2015-te godine biti korišćen na testu u Barseloni.

C35 će svoj debi imati na drugom testu u martu mesecu. Portparol Saubera je rekao:”Nije isklučeno da ćemo novi bolid voziti između prvog testa i filmskog dana. Izveštaji su tačni da ćemo na prvom testu voziti auto iz 2015-te sa bojama iz 2016-te godine”.

Zvaničnik tima je za Speed Week rekao i još da Sauber prosto nije uspeo da ispuni raspored, da li zbog finansijskih problema ili problema sa dobavljačima nije rekao.

“Ne bih to opisao kao kašnjenje. Situacija je takva zbog činjenice da je Australija pomerena za dve nedelje. Kada je to postalo jasno mi smo ostali pri originalnom planu proizvodnje. Da bi ubrzali proizvodnju to bi nas koštalo resursa, a nije tajna da mi nismo tako vrhunski tim. Nismo hteli da požurujemo stvari. Tako da smo ostali pri prvom planu”, rekao je zvaničnik Saubera.

“Znamo da ovo nije optimalno. Sigurno bismo više voleli da imamo novi bolid na oba testa. Ali videli smo na primeru Force Indie prošle godine da možete imati dobru sezonu iako novi bolid nije pripremljen za prvi test”.

Slika: Sauber

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti