Vettel: Australija je jedna trka u šampionatu

Vettel: Australija je jedna trka u šampionatu

"Ukoliko pobedimo biće sjajno. Ukoliko ne, želimo da uzmemo što je moguće više poena...

Sebastian Vettel je već dva puta testirao u 2016-oj godini, iako naravno ne novi bolid iz ekipe Ferrari, već bolid iz 2014 u Fioranu i pre par dana na Pirellijevom testu kišnih guma prošlogodišnji automobil sa kojim je imao tri pobede u sezoni.

Što se tiče novog bolida Vettel je reporterima u Francuskoj rekao: Mis smo počeli da ga sastavljamo. Video sam kako treba da izgleda ali ga još nisam video sklopljenog”.

Vettel je takođe priznao da je preko Božića dobio višak kilograma pa će morati da poradi na svojoj kondiciji.

Njegov šef Sergio Marchionne je postavio ekipi Ferrari ambiciozan cilj a to je skidanje Mercedesa sa trona ove godine i Vettel je rekao da će biti srećan u pokušaju da to ostvari.

“U našoj je prirodi da želimo da pobedimo”, rekao je. “Imamo veliki tim i pretpostavljam da ako ste pitali svakog zaposlenog većina njih će reći da želi pobedu. Znamo da je to ambiciozan cilj. Nismo zaboravili  da je razlika između nas i Mercedesa  prošle godine i dalje bila velika. Sada će sve zavisiti od toga kakav posao smo uradili preko zime, počevši od prvog testa”.

Predsednik Marchionne, međutim, kaže da Ferrari treba da pobedi odmah ove godine, počevši od početka sezone u Melburnu.

“Australija je jedna trka u šampionatu od 21”, rekao je Vettel. “Ukoliko pobedimo biće sjajno. Ukoliko ne, želimo da uzmemo što je moguće više poena. Sezona je jako duga”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti