Wehrlein još nije siguran za mesto vozača

Wehrlein još nije siguran za mesto vozača

"Ja ne mogu da promenim situaciju. Postoje drugi vozači koji mogu doneti više novca...

Pascal Wehrlein kaže da još uvek čeka da sazna da li će biti redovan vozač u sezoni 2016 Formule 1.

Mercedesov rezervni vozač i aktuelni šampion DTM serije Wehrlein je u trci za mesto vozača tima Manor jer jedino oni nisu objavili imena svojih vozača. Na mesto trkačkog vozača u Manoru pretenduju još Alexander Rossi, Will Stevens kao i momak koga podržava Indonežanska vlada Rio Haryanto.

Ranije je Toto Wolf priznao da su drugi kandidati favoriti jer je Mercedes odredio sumu na koju bi pristali za mesto vozača u Manoru i oko toga ne žele dalje da pregovaraju.

Wehrlein je upitan ove nedelje o svojim izledima za mesto vozača u Manoru na šta je on odgovorio:” Situacija je nepromenjena. Nadam se da će se desiti nešto konkretno. Kao vozač želite da se pripremate za zadatak koje je pred vama”, rekao je za motosport-total.com.

Ukoliko situacija ostane nepromenjena Nemac će se okrenuti odbrani titule osvojene u DTM šampionatu.

“Bez obzira kako se završilo, na 2016. godinu gledam sa zadovoljstvom jer mi je veoma zabavno u DTM-u. Nadam se da ću dobiti šansu za Formulu 1 u 2017. godini”.

Dodao je još da nema smisla da bude frustriran činjenicom da su vozači sa većom finansijskom podrškom ispred njega sa šansama.

“Ja ne mogu da promenim situaciju. Postoje drugi vozači koji mogu doneti više novca. Naravno kolege su srećne jer to mogu uraditi na taj način. To me ne nervira i ne zavidim im. Uradio sam sve što sam mogao u 2015. godini u cilju da uđem u Formulu 1. Tačno je da vozači koji dolaze u Formulu 1 sa novce nisu baš spori. Neki od timova su u takvoj situaciji da su zavisni od novca. Dakle tako je kako je”, dodao je na kraju šampion DTM serije.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti