Abiteboul: Može se desiti da imamo različite motore

Abiteboul: Može se desiti da imamo različite motore

Prema propisima to nije moguće

Renault Sport Racing direktor Cyril Abiteboul je upozorio da se može desiti da Red Bull i Renault imaju različite specifikacije motora.

Red Bull je pokušao da okonča svoje partnerstvo sa Renaultom prošle godine ali nije bio u stanju da obezbedi snabdevanje od drugog proizvođača tako da će umesto imena Renault na motrima sledeće sezone pisati brand Tag Heuer.

Helmut Marko je nedavno rekao da bi Renault trebao se usredsredi na Red Bull više nego na svoj tim ali Abiteboul kaže da to nije moguće jer po propisima svi kupci motora moraju imati “radne” specifikacije.

“Da biće iste”, odgovorio je Abiteboul na pitanje da li će motori Renaulta i Red Bulla biti isti. “Mi imamo zakonsku obavezu da to uradimo i iz te perspektive oni moraju biti isti”.

“Radimo samo jedan razvoj i čim oni budu spremni mi ćemo ubaciti motor u njihov bolid. I dalje imamo nekoliko različitih motora i u tom pogledu Renault i Red Bull mogu biti različiti ali osim toga mi smo u obavezi zakonski da imamo istu opremu u sva četiri automobila”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti