Arai: Honda se oslanja na svoje resurse

Arai: Honda se oslanja na svoje resurse

"Za nas nije prihvatljivo da imamo inženjere spolja koji će kod nas ostati tri ili šest meseci"

Yasuhisa Arai kaže da se McLaren raspitivao kod japanskog proizvođača motora oko korišćenja konsultantskih usluga i inženjera koji bi došli spolja oko pomoći u njihovom povratku u Formulu 1.

Honda se vratila u Formulu 1 2015-te godine posle 7 godina van tog takmičenja. Okusili su poteškoće na putu prilagođavanja sa 2.4 V8 motora na 1.6 V6 turbo motore.

Honda se borila u svojoj povratničkog godini sa motorom koji je patio od manjka pouzdanosti i snage. Tim McLarena je zbog ove činjenice imao mnogo štete i penali koje su dobili zamenom motora su ih koštali dosta poena.

“Negde oko sredine prošlog leta pitali su nas da li imamo dovoljno resursa i želeli su da znaju zašto stvari radimo isključivo sami”, rekao je Arai za japanski Nikkei, a prenosi Sky Sports.

“Takođe su nas pitali da koristimo osoblje spolja što je normalno u ovakvom poslu u Evropi. Ali objasnili smo im da Honda ima drugačiju filozofiju. Važno je da negujemo radnu snagu. Za nas nije prihvatljivo da imamo inženjere spolja koji će kod nas ostati tri ili šest meseci”.

Arai:”Mi ne otkrivamo broj ljudi koji su uključeni u F1 tim, skoro polovina su novi u ovom poslu”.

Japanski proizvođač je pod pritiskom za 2016-tu i radi već nekoliko meseci danonoćno na ovom projektu. Novi bolid iz tima McLaren će biti predstavljen 21-og februara što će biti osam dana pre prvog predsezonskog testa.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti