Barcelona treći dan predsezonskih testiranja (posle podne)

Barcelona treći dan predsezonskih testiranja (posle podne)

Nico Hulkenberg zadržao prvu poziciju na kraju dana

Nico Hulkenberg je postavio najbrže vreme trećeg dana predsezonskih testova. Tim koji je bio izuzetno zapažen je novi tim Haas, sa Roman Grosjeanom za volanom, a današnji dan su uspeli da završe na iznenađujućem drugom mestu.

Vozač Force Indie je bio najbrži i na jutarnjem delu testiranja pa je u drugom delu pokušao i uspeo da popravi ostvareno vreme postigavši 1:23.110 na supersoft komponenti guma. Hulkenbergov krug je bio drugi najbrži za tri dana testiranja. Jedino je u utorak od njega bio brži Sebastian Vettel koji je ostvario  1:22.810 na ultra soft komponenti guma.

Roman Grosjean je novi tim iz Amerike, Haas, popeo na drugo mesto u poretku iako je za Hulkenbergom zaostajao više od 2.5s. Francuz je ostvario svoje najbolje vreme na soft komponenti guma u poslepodnevnoj sesiji i dan je završio 0.1s ispred Ferrari-evog vozača Kimi Raikkonena.

Raikkonen je imao loše jutro, usled problema sa sistemom za gorivo, kada je u prepodnevnom delu uspeo da odvozi samo četiri kruga. Međutim ekipa Ferrari-a je nakon rešavanja problema uspela do kraja dana da napravi 78 krugova i ostvari treće najbolje vreme danas. Raikkonen je svoj najbolji rezultat ostvario na soft komponenti guma.

Današnji dan je za Renault bio ohrabrujući jer je njihov vozač Kevin Magnussen uspeo da zabaleži 111 krugova, što je mnogo bolje od prethodna dva dana gde je Jolyon Palmer uspeo da odvozi samo 79. Dan nije bio potpuno bez problema pa je tako Magnussen na ciljnom pravcu zaustavio svoj bolid u poslepodnevnoj sesiji što je izazvalo crvenu zastavu.

Nico Rosberg je danas vozio samo u prepodnevnom delu gde je uspeo da zabeleži 74 kruga, pre nego što je za upravljač novog Mercedesovog bolida, W07, seo timski kolega Lewis Hamilton. Rosbergovo vreme od 1:26.084 je bilo dovoljno za peto mesto dok je Lewis Hamilton bio osmi iza Carlos Sainza u Toro Rosso-u koji je uspeo da odvozi neverovatnih 161 krugova. Nakon ispobavanja inovativnog rešenja bočnih zakrilaca, Mercedes je danas najavio da će testirati novi dizajn nosa međutim to se nije desilo. Novi dizajn nosa je spreman za korišćenje ali tim želi stabilne osnove za procenu svoje druge nadogradnje i prema poslednjim planovima to je četvrtak.

Daniil Kvyat je imao problema u prepodnevnom delu gde je uspeo da odvozi 74 kruga. Dan je uspeo da završi na devetom mestu ispred Felipea Masse. Jenson Button je bio deseti zbog problema sa curenjem hidraulične tečnosti, dok je novajlija Rio Haryanto postavio najsporije vreme koje je bilo 5.1s sporije međutim krug na stazi Catalunya je obišao 78 puta. Na početku sesije je izazvao crvenu zastavu okretanjam na stazi ali je testiranje brzo nastavljeno.

Slika: Sahara Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti