Boullier najavljuje agresivan McLaren Honda razvoj

Boullier najavljuje agresivan McLaren Honda razvoj

"Pre svega, moram priznati da su momci obavili veoma težak posao tokom zimskog perioda..."

Eric Boullier kaže da je McLaren Honda radila naporno u vansezonskom periodu kako bi održala “agresivan” razvoj koji je rezultirao “inovativnim” MP4-31.
Prošlog meseca, iz tima su otkrili da su žrtvovali Božićne praznike kako bi uspeli da isprate gušći raspored nakon promene kalendara 2016-te koji je trku u Australiji pomerio za dve nedelje unapred.
Dok mu je drago da da vidi kako su McLaren i Honda odgovorili na izazov, Boullier je objasnio i da još uvek ima potencijala za kojim partneri tragaju kako bi se rešili loših stvari iz prethodne sezone.

“Pre svega, moram priznati da su momci obavili veoma težak posao tokom zimskog perioda, i rezultat je da su uspeli da održe agresivan razvojni program po rasporedu. Kao takvi, svi naši članovi tima su privrženi McLaren Hondi i mi smo neverovatno zahvalni svima koji uključeni u razvoj MP4-31. Ali mi nikada nismo zadovoljni, zbog čega smo nastavili da jačamo naš inženjerski tim u prethodnim nedeljama, i sigurni smo da će promene koje smo napravili poboljšati i ubrzati razvoj automobila u budućnosti”.

McLarenovi nedostatci u 2015-oj su bili očigledni u ranoj fazi predsezonskih testiranja, kada su Fernando Alonso i Jenson Button imali samo ograničenu kilometražu. Boullier se nada da će ovogodišnja testiranja, koja počinju u ponedeljak 22-og februara u Barceloni, dokazati da su mnogo bolji.
“Dva testa u Barceloni će biti nastavak zajedničkog zadatka u kojem su učestvovala sva odeljenja u predsezoni”, dodao je Francuz koji će raditi sa novim izvršnim direktorom Jost Capitom koji je prešao iz Volkswagena.

 
“Mi idemo na test sa ciljem da provedemo četiri dana na kojem ćemo biti pažljivi i metodični: da izvučemo maksimum od raspoloživog vremena i da se koncentrišemo na proveru centalnog sistema, operacionih procedura i elektronskih promena”.
“Moraćemo da proverimo naš rad u garaži pre nego što možemo očekivati bilo kakvo čudo na stazi. Na kraju krajeva testiranje je samo to: testiranje. Ali budite sigurni, mi smo motivisani i odlučni i mi se trudimo zajedno”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti