Button ohrabren velikim napretkom

Button ohrabren velikim napretkom

Ima još mnogo posla ali prvi utisci su pozitivni

Jenson Button kaže da je njegova ekipa McLaren Honda pokazala “veliko poboljšanje” na prvom danu testiranje u odnosu na prethodnu 2015-tu.

Prošle godine je McLaren uspeo da odvozi samo 79 krugova za četiri dana testiranja i na prvom testu u Jerez-u tim se borio sa novim Hondinim motorom. Uprkos promenama koje su napravili na motoru i rešili veliki broj problema od prošle godine, tim je danas kompletirao 84 kruga  na otvaranju nove sezone Formule 1.

McLaren_Honda_MP4-31_Jenson_Button_Barcelona_test_dan_1_2“Uradili smo 84 kruga što je veliki napredak u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine smo za ceo test uradili toliko”

Upitan da li je bolid dobar, Button je oprezan u odgovoru: “Još uvek ne znamo. Nije bilo negativnih stvari na bolidu danas i radili smo na proverama sistema isporbavali nove stvari jer postoji mnogo razlika sa ovim bolidom i motorom. Raspodela snage je bila veoma dobra mnogo bolja na dužim stintovima nego prošle godine što je dobro. Očigledno je da to pokazuje druge slabosti na bolidu i to još moramo da poboljšamo ali je ukupno bio dobar dan. Konačni tempo ko zna, kada pogledate na vremena mi smo miljama daleko ali mi nismo vozili da postavljamo vremena. Svaki krug radim druge stvari sa volanom i moj inženjer uvek priča sa mnom tako da imam mnogo stvari koje isprobavam, npr. elektrika, što je veoma interesantno pa dan i nije tako loš”.

Slika: McLaren Honda

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti