Chris Dyer prešao u Renault

Chris Dyer prešao u Renault

Bivši inženjer Arrowsa i Ferraria sada u Renaultu

Bivši trkački inženjer Michaela Schumachera, Chris Dyer, se pridružio novom timu Renault Sporta. On će biti na čelu grupe za performanse vozila. Renault ovim potezom pokazuje da je na ozbiljnom putu da svoj tim dovede na mesto na kome su bili pre napuštanja Formule 1.

Dyer je sarađivao sa Schumacherom u periodu osvajanja titula 2003-2004 i njegov posao su bile performanse i podrška timu u podešavanjima.

Grupa za perfomanse vozila u Renaultu se bavi vešanjem, kočnicama i simulacijama. On je bio odgovoran za uvođenje inovativnog “mass dumper” sistema sredinom 2000-ih.

Radio je sa vozačima poput Damon Hilla i Jos Verstappena, kasnije i kao trkački inženjer a u Ferrari je prešao u januaru 2001.

Bio je trkački inženjer Michael Schumachera 2003 i 2004 kada je osvojio titule šampiona sveta a nakon toga je nastavio svoj posao sa Kimi Raikkonenom pomogavši mu da osvoji titulu 2007. godine.

Dyer je postao glavni trkački inženjer u januaru 2009. Nakon što je Fernando Alonso 2010-te izgubio titulu zbog loše strategije u Abu Dhabiu sa mesta glavnog inženjera zamenio ga je Pat Fry.

Zvanično tim Ferrari je napustio u avgustu 2011-te. Prisdružio se BMW DTM programu kao glavni inženjer u novembru 2012-te i taj posao je radio da prelaska u Renault.

Glavni inženjer za motore u Renault F1 timu, Rob White je preuzeo novu ulogu i biće direktno odgovoran tehničkom direktoru Bob Bellu. U međuvremenu, Ayao Komatsu, koji je radio kao senior inženjer u Enstonu, napustio je tim i prešao u Haas.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti