Cowell: Honda će imati veliki napredak

Cowell: Honda će imati veliki napredak

"Mi tačno znamo kako McLaren radi u pogledu korišćenja podataka...

Direktor Mercedes AMG High Performanse Powertrain, Andy Cowell, veruje da će Honda biti velika pretnja nakon rešavanja problema sa kojima su se suočili prošle godine.

Honda se u Formulu 1 vratila kao dobavljač motora ekipe McLaren u 2015-oj ali se suočila sa  gomilom problema koje nisu uspeli da reše u toku prethodne sezone. Honda je imala problema sa svojom turbinom i sistemom za povraćaj energije što u kombinaciji potencijano može McLarenu da donese i do 230 konjskih snaga.

japanski proizvođač je uveren da je razumeo probleme i neumorno preko zime radi na njihovom rešavanju, kako bi se što više približio rivalima odmah na početku sezone koja počinje za nešto više od mesec dana.Mercedes je imao veliku prednost po pitanju motora u prvoj sezoni uvođenja V6 turbo motora, što se donekle nastavilo i u sledećoj ali je ekipa Ferrari-a uspela dramatično da smanji zaostatak što se očekuje u narednom periodu da učini i Honda.

“Ako pogledamo šta je uradio Ferrari poslednjih 12 meseci to je neverovatno”, rekao je Cowell. “Poboljšanja su im donela veliki kredit u njihovoj rekonstrukciji i entuzijazmu. Svi ovde u (Brixwortu) se pitaju  kakvi ćemo biti u 2016-oj. Niko ne misli kako ćemo pobediti svi pretpostavljaju da će nas Ferrari pobediti a i Honda je velika pretnja”.

“Honda je u ovo ušla brzo i uče pred očima javnosti ali su izuzetno odlučni i u partnerstvu sa McLarenom izuzetno rešeni. Mi tačno znamo kako McLaren radi u pogledu korišćenja podataka, tako da će oni imati veliki napredak. Renault je rešen da se mnogo više angažuje u Formuli 1, umesto da budu samo dobavljači motora pa je došlo i do promena u timu. Mislim će ćemo imati velike priče o kojima ćemo pričati”, rekao je Cowell.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti