Ecclestone: Formula 1 nikad nije bila gora

Ecclestone: Formula 1 nikad nije bila gora

Oštre reči čelnika Formule 1

Ferrari i Mercedes snabdevaju motorima osam od jedanaest timova što znači da imaju znatnu prednost kada su u  pitanju pokušaji Formula 1 Komisije da donese nove propise i razumljivo je da su manji timovi u neprijatnoj situaciji kada treba da glasaju protiv svojih dobavljača motora.

“Ovakve stvari se obično nazivaju kartel, i karteli su nezakoniti”, rekao je Ecclestone za Daily Mail. “Mi imamo nešto što je nezakonito. Povrh svega to je protiv konkurencije. Komisija se može uključiti ali mi smo veliki momci i mi bismo to trebali da rešimo sami”.

Uprkos činjenici da ima 85 godina Ecclestone je obećao da će on biti čovek koji će ovaj sport napraviti da bude ponovo konkurentan insistirajući kako jedino on to može uraditi.

“Mislim da mogu reći da sam ja izuzetak u Formuli 1 danas”, dodao je on. “Imam lični interes. Želim da uradim najbolje za Formulu 1. Meni ne treba posao. Meni ne treba novac. Većina učesnika razmišljaju samo o tome šta je dobro za njih u kratkom roku. Dugoročno za većinu njih su dve ili tri trke. Rezultat toga je da je Formula 1 gora nego što je ikad bila. Ne bih potrošio svoj novac da odvedem svoju porodicu da gledaju trku. Ne dolazi u obzir. Koja je svrha kada sve znate, čak i kladioničari znaju i oni nisu glupi da će Lewis Hamilton biti više puta na pole poziciji nego da će pobediti, a drugi Mercedes da će biti na podijumu”.

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti