Ferrari predstavio novi bolid

Ferrari predstavio novi bolid

Maurizio Arrivabene je postavio cilj italijanskom timu osvajanje oba šampionata Formule 1 u sezoni 2016

Ekipa Ferrari-a je (14:30) upravo prezentovala svoj novi bolid za sezonu 2016.  Skraćeni nos, suženi zadnji kraj i intrigantna crveno-bela kombinacija poklopca motora su samo neki od novina koje nam donosi SF16-H. Ime se odnosi na hibridni pogon koji ove sezone puni treću godinu u Formula 1 šampionatu.

Izjave predstavnika tima

Šef tima Ferrari Maurizio Arrivabene je postavio cilj italijanskom timu osvajanje oba šampionata Formule 1 u sezoni 2016. Ferrari je predstavio svog izazivača za 2016-tu u petak. Primetna je promena na prednjem i zadnjem delu bolida kao i retro izgled poklopca motora koji je korišćen 70-ih i 80-ih godina.

Nakon značajnog napretka u prethodnoj sezoni i pobeda na tri trke, Arrivabene je sada ekipi Ferrari-a zadao novi cilj a to je osvajanje obe šampionske titule sa novim bolidom iz Maranella.

“Obično ne postavljam ciljeve, to radi moj šef. Prošle godine je bilo tri pobede i uspeli smo”, rekao je Arrivabene. “Ove godine moramo da pritisnemo još više, pa će to biti šampionat, najmanje da se borimo do samog kraja. Neće biti lako, naši konkurenti ne spavaju ali smo sigurni da smo posvećeni i daćemo sve od sebe. Mi ne idemo na trke sa velikim izjavama ali radimo sa velikom povećenošću. Skromnost je naša strast, naša obaveza”.

Tehnički direktor James Allison se nada da je Ferrari napravio dovoljno napretka u svim oblastima kako bi izazvao Mercedes u 2016-oj, rekavši da nijedan kamen nije ostao neokrenut u pokušaju da se unapredi prošlogodišnji SF15-T.

“U 2013-oj nismo bili na pravom nivou, nismo imali doboljno snage i prianjanja. Radili smo veoma naporno na svim tim oblastima”, rekao je Allison. “Prošle godine imamli smo pristojan korak napred i sada se nadamo da će nam ovaj bolid dati dovoljno da budemo zaista konkurentni. Sve naše nade su u ovom automobili”.

Slike: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti