Ferrari se vraća u prošlost

Ferrari se vraća u prošlost

Zvanične skice bolida iz Maranella

Ekipa Ferrari-a je rešena da se vrati u prošlost sa novim bojama bolida za sezonu 2016. Ovakav dizajn njihovog bolida je prvi put viđen sredinom 197o. Prema pisanju italijanskih novina La Repubblica novi bolid iz Maranella će imati beli poklopac motora.

U izveštaju se prikazuju i zvanične skice novog bolida sa kodnim imenom 667. Novi izgled podseća na legendarni Ferrari 312T, koji je Niki Lauda vozio 1975. Na delu za dotok vazduhaočekuje se da će se naći Italijanska zastava.

Pored istorijske reference, beli deo karoserije može poslužiti i u reklamne svrhe jer će se na tom delu obeležja sponzora videti mnogo jasnije. Navijači Ferraria se nadaju da će novi izazivač Scuderie biti bolji od prošlog pokušaja koji je imao sličan dizajn iz 1993 F93A, sa kojim Jean Alesi i Gerhard Berger nisu uspeli da pobede ni na jednoj trci.

Ekipa Ferrari-a se povratila od najgore sezone 2014 koju su imali od 1993, i sada se nadaju da mogu sa novim motorom i unapređenjima koje donose skinuti sa trona ekipu Mercedesa.

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti