FIA uvodi pravilo “Vozač Dana”

FIA uvodi pravilo “Vozač Dana”

Nova pravila od ove sezone

Fanovi Formule 1 će ubuduće moći da glasaju za “Vozača Dana” tokom svakog grand prix vikenda i kome će nakon trke biti uručena nagrada.

Nova nagrada je uvedena u pokušaju povećanja angažovanja gledalaca pa će tako oni biti u mogućnosti da online glasaju za svoje favorite. FIA je potvrdila novu nagradu na sastanku F1 Komisije u utorak u Ženevi.

“F1 Komisija se složila da se uvede nagrada ‘Vozač Dana’ u saradnji sa vlasnicima komercijalnih prava kako bi se povećao angažman gledalaca”, navodi se u saoštenji FIA-e.

Druge ključne stvari na koje su još odobrene na sastanku u Ženevi su i promene kvalifikacionog formata i radikalne promene na aerodinamici u 2017-oj.

Finalni završetak sportskog pravilnika za 2017  je odložen do 30. aprila pa se i propisi o aerodimici mogu još menjati. Uvođenje zaštite glave vozača je takođe odloženo do istog datuma jer FIA želi da se pripremi za implementaciju rešenja iako je dogovoren datum početak sledeće sezone.

“F1 Komisija je potvrdila nameru uvođenja nekog oblika zaštite na kokpitu od 2017-te. Sve zainteresovane strane rade zajedno kako bi se ovo ostvarilo i trenutni koncept je “halo”. Druge opcije kao transparentna zaštita kabine će takođe biti procenjena”.

Slika:Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti