Force India ostaje bez naslovnog sponzora?

Force India ostaje bez naslovnog sponzora?

Sahara želi da oslobodi svog osnivača iz zatvora

Force India bi mogla da ostane bez svog naslovnog sponzora kompanije Sahara India Pariwar i to zbog pokušaja da iz zatvora u Indiji oslobode svog onivača Subrata Roya.

Subrata Roy je uhapšen u martu 2014-te godine nakon što nije postupio prema sudskom nalogu i uradio povraćaj novca milionima malih investitora kojima su prodali svoje obveznice. Kasnije je ova radnja proglašena nezakonitim i Roy je uhapšen dok Sahara ne vrati sredstva investitorima.

Nakon nekoliko pokušaja da se Roy oslobodi svi su odbijeni na sudu, kompanija je sada pokrenula novi pokušaj da se podignu sredstva od oko 780 milona dolara. Prema Reutersu u ovu sumu ulaze hoteli i akcije u timu Force Indie što bi u kombinaciji trebalo da bude oko 440 milona dolara ukupno.

Sahara, bivši spozor nacionalnog kriket tima, kupio je 42,5 % akcija Force Indie u 2011-oj godini i od tada je prisutan kao naslovni sponzor. Šef tima Vijay Mallya poseduje takođe 42,5% akcija dok ostatak od 15% poseduje danska porodica Mol (poklon od tima Spyker).

Ukoliko Sahara proda svoj udeo u timu, Force India će u narednu sezonu ući bez naslovnog spozora. Prvobitni planovi da će tim ostvariti saradnju sa kompanijom za proizvodnju pića Diageo su propali, dok se Aston Martin ogradio od bilo kakvih pregovora sa Force Indiom.

Slika: Sahara Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti