Gary Paffett se pridružio Williamsu

Gary Paffett se pridružio Williamsu

Novi test vozač tima Williams

Bivši test vozač tima McLaren Gary Paffett se pridružio Williamsu kao vozač na simulatoru.

Paffett, koji ima 34 godine je bio angažovan od strane McLarena od 2001 do 2013 godine i bio na 72 zvanična testa gde je prešao za to vreme više od 22,000 kilometara. On je dugo bio povezan sa Mercedesom u DTM seriji, sadašnjim dobavljačem motora tima Williams.

Claire Williams je prokomentarisala: “On je visoko profesionalan vozač trka i njegov nivo znanja na testiranjima i sposobnost da analizira podatke će značajno pomoći u razvoju FW38 tokom sezone”.

Sa druge strane Paffet je zadovoljan svojim prelaskom u novi tim. “Ja sam zaista zadovoljan što sam se priključio Williamsu kao vozač na simulatoru kako bi pomogao u razvoju ovogodišnjeg bolida”, rekao je Paffett. “Tim ima veliki pedigre i istoriju u Formuli 1. Radujem se mogućnosti da pomognem timu u mojoj novoj ulozi”.

Prilika se stvorila nakon što je Susie Wolff napustila Williams kao i Adrian Sutil, koji je imao ulogu rezervnog vozača u 2015-oj godini. Što se tiče Alex Lynna i Lance Strolla očekuje se da će oni svoju ulogu nastaviti u timi Williams.

Slika: Flickr/Nic Redhead

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti