Grosjean isprobao novi bolid na simulatoru

Grosjean isprobao novi bolid na simulatoru

Prvi utisci su pozitivni

Romain Grosjean nedavno je dobio šansu da isproba novi bolid svog tima Haas, ali u simulatoru Ferrari-a.

Tehničko partnerstvo između novog američkog tima sa Ferrari-em nije ograničeno samo na isporuku motora već i puno korišćenje od strane Hass tima simulatora italijanske ekipe.

Kako bi pre prvog testa osetio barem karakteristike novog automobila, Grosjean je simulatorom virtuelne realnosti uradio test novog bolida.

“Utisci su bili poprilično dobri”, rekao je Grosjean za francuski L’Equipe. “Kao i na svakom novom automobilu bilo je nekih tehničkih problema koji su bili za rešavanje, kao što je kašnjenje turboa, povrat energije pod kočenjem itd.  Jutro smo potrošili na ovo, ali kada je sve bilo namešteno imali smo mogućnost da intezivno radimo na simulatoru”.

Grosjean je vreme na simulatoru proveo na definisanju osnovnog setupa za šasiju Hassa. “Radili smo na osnovnom setupu u koji je uključeno podešavanje kočnica i gasa, postavke diferencijala i razne vožnje u zavisnosti na uticaj aerodinamike u poređenju sa podacima iz vazdušnog tunela.

Vozač tima Hass je ovo iskustvo ocenio kao pozitivno ali ne i presudno jer ne može se sa sigurnošću predvideti kako će se automobil ponašati na stazi. “Rad na simulatoru tome služi, verujem da su osnove automobila dobre”.

Slika: Hass F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti