Haas: Problemi sa elektronikom uzrok odustajanja

Haas: Problemi sa elektronikom uzrok odustajanja

Generalna ocena odlična za tim kome je ovaj četvorodnevni test bio prvi u Formuli 1

Hass je danas imao problema sa elektronikom što ih je primoralo da ranije završe prvi predsezonski test u Barceloni.

Esteban Guttierez je završio simulaciju trke tokom još jednog odličnog dana za novi tim  Formule 1, kada je morao da zaustavi svoj bolid na stazi jedan sat pre završetka testa. Meksikanac nije ponovo vozio na finalnom danu i šef tima Gunther Steiner je objasnio razlog zaustavljanja:

“Neki problemi sa elektronikom”, rekao je Steiner. “Dešava se, na sreću bilo je samo jedan sat do kraja pa nije toliko loše. Planirali smo da probamo mekše gume ali ne možete ih sve pobediti! Ovog jutra smo imali problem sa kočnicama, pregrevanje. Još uvek tražimo naš prag sistema hlađenja jer nikada nismo vozili ovako veliki broj krugova. Pronašli smo ga i poslepodne je to rešeno, pa smo zato ostali tako dugo, skoro celu dužinu trke, što je veoma dobro”.

Steiner je izjavio da je zadovoljan zbog nedostatka problema njegovog tima iako još uvek mnogo uče o delovima koje oni ne proizvode.

“Imali smo samo jedno pregrevanje kočnica i problem sa prednjim krilom ali inače drugih problema nismo imali. Kada sa ovim automobilima imate mali problem treba vam dosta vremena da ga popravite, mnogo su komplikovani, to je problem. Problem sa kočnicama, da zamenite disk vam treba dva sata a imate osam sati da vozite, pa se čini da je to dosta. Tako male greške, koje nisu ni greške, su mala iskustva koje vam mogu oduzeti dva sata. Mehaničari još uče o autu. Stari smo četiri dana i mnogo smo naučili. Ne mislim da smo imali dosta problema, imali smo male probleme ali su nam oduzeli mnogo vremena da ih sredimo”.

Slika: Haas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti