Hamilton kritikuje promenu pravila u F1

Hamilton kritikuje promenu pravila u F1

Kritika vozača Mercedesa na nova pravila o bolidima

Lewis Hamilton nije srećan sa novim propisima aerodinamike koja će biti uvedena kako bi se bolidi ubrzali u 2017-oj.

Nove dimenzije karoserije su objavljene u sredu od strane FIA-e nakon odobrenja F1 Komisije dan ranije, gde će biti uvedeni širi bolidi Formule 1. Hamilton se ne slaže sa velikim brojem promena koje su učinjene u Formula 1 propisima i misli da su vozači trebali da imaju više uticaja na odobrene nove propise.

“Zaista ne znam šta da kažem da budem iskren”, rekao je Hamilton. “Imam svoje mišljenje o tome ali želim da ga zadržim za sebe. Ne slažem se sa promenama koje su urađene i koje se odnose na sledećih mnogo godina ali jednostavno sa time moramo da živimo. Mislim da su vozači trebali da budu konsultovani i ne znam da li bi bili uključeni u donošenju odluka, možda ovih koje su upravo donešene, jer mi imamo osećaj u bolidu, imamo ideje šta bi bilo bolje i šta bi bilo dobro u autu”.

“Osećaj je, pogotovu za vozače koji voze već 10 ili 15 godina, da mi znamo koje će promene raditi a koje ne. Tako da ću reći da je ovo loša stvar”.

Hamilton, koji je želeo lakši bolid, priznaje da promena nije potrebna i ne veruje da je prava odluka doneta.

“Ne mislim da su pravila u redu, čak iako se pet timova bori. Sviđa mi se drugačiji tip auta, ali ja nemam sve odgovore, samo imam željeni tip bolida”.

Upitan kakav tip, Hamilton je odgovorio: “Ne želim da upadam u to jer ću napraviti pometnju i upasti u problem. Ali ja volim V12 i šire gume. Video sam pre neki dan Ferrari koji je imao bočne usisnike veoma nisko i mislim da je to bilo negde sredinom 80-ih. Izgledao je poprilično dobro, i viljuške su u to vreme bile zaista široke. To su dani koji mi se sviđaju ali očigledno nikada se nećemo tamo vratiti. 2008 je bila odlična godina kada smo se borili protiv drugog tima i očigledno tada imali neke sjajne bitke, ali ih trebamo još. Koju god da su odluku doneli ona nije radila neko vreme”.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti