Hamilton: Mercedes W07 je sličan bolidu iz 2015-te

Hamilton: Mercedes W07 je sličan bolidu iz 2015-te

"Odličan početak prvog dana..."

Lewis Hamilton kaže da je Mercedes W07 veoma dobra evolucija bolida iz 2015-te, sa kojim je osvojio prethodni šampionat, i da nakon prvog prepodnevnog dela testiranja dobija sličan osećaj koji je imao u prethodnom bolidu.

Branilac titule je imao čast da prvi provoza W07 i kaže da se odmah osetio kao kod “kuće” kada je počeo da otkriva početna podešavanja bolida. Zbog nepromenjnih pravila u 2016-oj, Paddy Lowe kaže da je većina nadogradnji Mercedesa koja su urađena na novom bolidu ustvari evolucija prethodnika sa serijom “mini revolucija” na motoru.

Hamilton je ponovio komentare Mercedesovog tehničkog šefa i oduševljen je sa osećajem koji je odmah stekao u novom bolidu.

“Ovo je odličan početak prvog dana i momci su uradili sjajan posao kako bi sve stvari spojili na autu”, rekao je Hamilton. “Osećam se kao kući. Osećam se kao u bolidu od prošle godine. Ovo je evolucija prošlogodišnjeg auta i osećaj je veoma sličan što je dobro i mislim da imamo dobru osnovu za rad”.

Trostruki šampion je takođe rekao da nije previše pažnje obraćao na rivale, nakon što je Sebastian Vettel ostvario najbolje vreme u prvom delu dana, ali želi da razume koji će biti put razvoja njegovih rivala i koliko su se približili Mercedesu.

“Nisam gledao na druge bolide ali sam čuo da se dosta govori o stvarima između nas i Ferrari-a tako da će biti interesanttno videti koliko su se ova dva tima razvila od prošle godine”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti