Honda na drugom testu sa punim performansama

Honda na drugom testu sa punim performansama

Puna snaga za japanskog proizvođača

Cilj Honde je da sazna pune performanse njihovog novog motora u McLaren MP4-31 bolidu tokom drugog testa koji se održava sledeće u Barceloni.

Nakon ohrabrujućeg početka na prva dva dana gde je ekipa McLarena uspela da kompletira 203 kruga, problemi sa pouzdanošću su ograničili broj krugova na samo 54 u sredu i četvrtak.

Sada novi šef Formula 1 projekta Yasuke Hasegawa kaže da težak kraj testiranja ne bi trebalo da umanji dobra izdanja Honde na početku nedelje, i naglašava da proizvođač motora planira da poveća performanse svog motora na pune performanse tokom drugog testa.

“Naše vreme na stazi u četvrtak je bilo ozbiljno ograničeno zbog curenja rashladne tečnosti, što je zahtevalo više vremena nego što je očekivano za pronalaženje i popravku”, rekao je Hasegawa.

“Da sumiramo naša četiri dana testiranja, imali smo pozitivan početak i potvrdili unapređenje ERS sistema (sistem za povrat energije). Međutim poslednjih dana smo otkrili da postoje delovi pogonske jedinice gde treba da radimo na pouzanosti kako bi se pripremili za Australiju. Na drugom testu sledeće nedelje naš cilj će biti na utvrdimo pune performanse našeg bolida”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti