Horner se slaže sa Vettelom da je F1 suviše komplikovana

Horner se slaže sa Vettelom da je F1 suviše komplikovana

"Mislim da je Sebastian u pravu u svom komentaru da vozači treba da budu zvezde. Imamo šansu za 2017-tu da to uradimo"

Šef tima Red Bull, Christian Horner je stao na stranu Sebastiana Vettela nakon što je njegov bivši vozač rekao da je Fomula 1 postala previše složena.

U intervujuu za oficijalni sajt nemačkog vozača ranije ove nedelje, Vettel je rekao da se koreni ovog sporta ne smeju izgubiti iz vida. Četvorostruki svetski šampion je još rekao i da je dominacija Lewisa Hamiltona i tima Mercedes odvratila navijače od Formule 1.

Iako je bilo malo promena tokom zime veće promene se očekuju u sezoni 2017 i Horner, govoreći na predstavljanju boja na novom bolidu Red Bull-a, je pozvao ljude koji donose pravila da ne propuste ono što je on opisao kao “zlatnu mogućnost” kako bi trke učinili još uzbudljivijim.

“Mislim da je Sebastian u pravu u svom komentaru da vozači treba da budu zvezde. Imamo šansu za 2017-tu da to uradimo. Promene na bolidima za 2017-tu treba da stave naglasak na vozača, bolidi za 2017-tu treba da budi veliki, teški i jaki tako da dobijete veću razliku između njih (vozača). Mislim da će to biti veći spektaklt za navijače i pristalice Formule 1. Imamo zlatnu mogućnost da se pozabavimo time i važno je da to ne propustimo u sledećih nekoliko nedelja”.

Kada je u pitanju nova sezona koja kreće sledećeg meseca u Melburnu, Horner veruje da je njegov tim u prelaznoj godini. Red Bull je svoju dominaciju imao između 2010 i 2013 osvojivši četiri dvostuke titule šampiona, ali su prošle godine pobede izostale i na podijumu su bili samo na dve trke.

Tim sa bazom u Britaniji će nastaviti da kupuje motore Renaulta, francuskog proizvođača koji je preko zime kupio tim Lotus, nakon neuspelog pokušaja da motore nabavljaju od Mercedesa ili Ferrari-a.

“Verujem da će ovo biti prelazna godina. Mislim da ćemo imati dobar start sezone sa napretkom u odnosu na kraj prošle ali i sa posvećenošću našeg dobavljača motora da kupi tim mi ćemo videti postepeni napredak u toku sezone. Osećam kao da je ovo nova era za tim, sa oštrim novim bojama koje su karakteristične i koje će nas izdvojiti na tom putu. To će biti evolutivna sezona za nas. Verovatno će biti dve polovine, prva će biti manje konkurentna od druge, ali mi očekujemo da napravimo značajan napredak tokom ove godine”.

Slika: Red Bull Racing F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti