Kimi: Ovo je već bolji auto nego onaj sa kraja 2015

Kimi: Ovo je već bolji auto nego onaj sa kraja 2015

Finac zadovoljan iako je imao problematičan jedan deo dana

Kimi Raikkonen kaže da je Ferrari “već bolji bolid od onog sa kraja prošle sezone” uprkos poteškoćama koje je imao prvog dana.

Dok je Sebastian Vettel bio najbrži na oba dana testa u Barceloni, Raikkonen je imao problem sa sistemom za gorivo i na početku dana imao samo četiri odvožena kruga. Finac je imao mnogo produktivnije poslepodne gde je bio treći i sa 74 kruga. Raikkonen je ohrabren prvim utiscima SF16-H.

“Očigledno nismo imali dobar start izgubili smo pola dana”, rekao je Raikkonen. “Nekad imate problema koje morate da popravite i to traje pa smo uspeli da odradimo nekoliko krugova. Prvi osećaj je dobar. Nije najbolji dan sveukupno ali sam siguran da će biti dobro, jednostavno trebamo više vremena u autu i očigledno radimo na različitim stvarima i isprobavamo bolje stvari. Siguran sam da će ovo biti bolji auto, već je bolji auto u odnosu na kraj prošle godine tako da radimo prave stvari”.

Raikkonen je rekao da nije frustriran zbog problema u pouzdanosti jer je Ferrari nastavio poslepodne bez ikakvih problema.

“Koliko je meni poznato bio je sistem goriva, koji je očigledno opasna stvar na novom autu. Treba vam vremena da sredite neke stvari inače možete imati veće probleme.  Bolno je izgubiti vreme ujutru ili pola dana ali bih radije bio zadovoljan da uradimo nekoliko krugova nego da imamo glup problem i da propustimo ceo dan”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti