Kvyat zadovoljan novom komponentom guma

Kvyat zadovoljan novom komponentom guma

Vozač Red Bull Racinga izneo svoje mišljenje o ultra mekoj komponenti guma

Vozač Red Bull Racinga, Daniil Kvyat je je oprezan u izjavama o novoj Pirelli-jevoj ultra mekoj komponenti guma, specijalno dizajniranoj za ulične trke kao što su Monaco i Canada.

Međutim, mladi vozač je dodao i da je još rano bilo šta reći kakva će guma biti u trkačkim uslovima jer je vreme koje je na testu koristilo za testiranje novih guma bilo ograničeno.

“To je guma sa najbržom komponentom i u određenim okolnostima biće dobra, kao npr. na uličnim stazama”, rekao je Kyyat. “To je meka guma, ima dobar grip. To je normalno i ima slično ponašanje kao i super meka i nije mnogo drugačija. To će biti korak unapred na uličnim trkama. Biće interesantno isprobati je prvi put i ne mogu više ništa da vam kažem”.

Uprkos dobrom prvom testu u Barceloni prošle nedelje ruski vozač i dalje želi još više vremena na stazi pre starta seone 2016 u Australiji sledećeg meseca.

“Imao sam dva dobra dana testiranja mada bih želeo da uradim još više krugova. Još su dva dana testa pa ću probati da izvučem maksimum iz njih. Pokušaći da podesim auto malo više sebi i shvatim gde možemo da napravimo korak unapred i razvijemo auto za prvu trku. Čak i na prvoj trci ćemo nastaviti sa razumevanjem auta i poboljšanju performansi”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti