Magnussen blizu potpisivanja ugovora

Magnussen blizu potpisivanja ugovora

Novi ugovor prema nekim izvorima će biti potvrđen u sredu

Kevin Magnussen je pristao na dogovor sa novim fabričkim timom Renault za se zonu 2016.

“Još uvek nije zvanično, ali smo otkrili da je Kevin Magnussen već potpisao za francuskog proizvođača automobila”, tvrdnja je Danskih novina BT.

U izveštaju se navodi da je ovo tvrdnja “nekoliko dobro obaveštenih izvora”.

Očekuje se da će bivši vozač McLarena biti potvrđen u sredu kada će se se internacionalne novinske agencije okupiti u Tehnocentru Renault u Guyancourtu, nadomak Pariza.

Ukoliko se dogovor potvrdi Magnussen će zameniti Pastora Maldonada koji se našao između Renaulta, bivšeg Lotus tima, i venecuelanskog proizvođača naftnih derivata PDVSA.

PDVSA, državna venecualanska naftna kompanija, navodno je propustila krajnji rok Renaulta koji je istekao u petak da nadoknadi isplate.

BT piše ida su uslovi pod kojima se Kevin Magnusen vraća na grid Formule 1 nepozanti ali da je snžnu podršku imao od direktora modnog lanca Bestseller.

Marco Sorensen, još jedan Danac i bivši test vozač Lotusa, je rekao za Ekstra Bladet novine:”To je dobro za njega kao i za danski motosport. To je zaista velika stvar”.

Još glasina se pojavilo pred Renaultovo objavljivanje u sredu a to je da će francuski proizvođač u svoj povratak uključiti i svoje druge brandove.

La Gazzeta dello Sport piše da bi Infiniti, deo Reanault luksuznih automobila i i bivši spnzvor Red Bull-a, mogao da se vrati u sezoni 2016.

Takođe se veruje da bi i Alpina mogla da se vratu u Formulu 1 međutim Cyril Abiteboul nije hteo da potvrdi te navode:” Biće ukljičeni neki brendovi, ali vam neću reći ništa više pošto je to deo zvaničnog objavljivanja”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti