McLaren: Relativno mali uzrok problema

McLaren: Relativno mali uzrok problema

U timu se nadaju boljem sledećem testu

McLarenova mala kilometraža na finalnom danu testiranja je “relativno mali” problem saošteno je iz tima.

Fernando Alonso je danas kompletirao samo tri kruga pre nego što je morao da se vrati u garažu gde je ostao do kraja dana. Španac se do kraja dana više nije vraćao na stazu i prema direktoru inženjeringa Matt Morrisu popravka curenja rashladne tečnosti je prosto oduzimala previše vremena.

“Nažalost curenje rashladne tečnosti koja nam se desila danas je bila na nezgodnoj poziciji, što znači da je trajalo duže nego što je uobičajeno za lociranje i popravku”, rekao je Morris. “Uvek je frustrirajuće kada mali problem oteža ceo dan, ali je relativno mali pa sada možemo da pripremamo auto za drugi test u utorak. Testiranje je testiranje i daje vam mogućnost da identifikujete i radite na pouzdanosti pre starta sezone.  Tokom prva četiri dana u Barceloni uradili smo solidan broj krugova pa smo već naučili o paketu koji bi trebao da bude dobar sledeće nedelje. Definitivno smo ispred onoga gde smo bili prošle godine po pitanju provere i integracije sistema, tako da ćemo na drugom testu biti fokusirani više na simulaciju trke i podešavanja, kao i na performase našeg paketa”.

“Imamo puno podataka kroz koje ćemo proći tokom vikenda i očekujemo da se vratimo na stazu sledeći utorak i nastavimo da pravimo što veću moguću kilometražu pred trku u Australiji”.

McLaren je ovu nedelju završio sa ukupno 257 krugova i od tog broja su 203 napravili tokom prva dva dana testa.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti