Mercedes odradio prvi test bolida na stazi Silverstone

Mercedes odradio prvi test bolida na stazi Silverstone

Javno predstavljanje na stazi Catalunya u ponedeljak

Novi Mercedesov bolid, W07, je danas bio prvi dan na stazi u okviru promotivnog događaja koji timovi zovu “filmski dan” na stazi Silverstone.

Kao i 2015-te, Mercedes je uradio shakedown bolida i iskoristio “filmski dan” u te svrhe koristeći novi bolid. W0 Hybrid, koji ima novi Mercedesov motor PU106C, napustio je garažu u 10:15 i prvu vožnju su imali oba vozača Niko Rosberg i Lewis Hamilton. U promotivne svrhe ukupna kilometraža je bila 98 km (pravilima je dozvoljeno max 100km). Korišćene su specijane Pirelli gume koje su posebni dizajnirane za manje brzine i koje odgovaraju promotivnom korišćenju bolida.

Govoreći za Sky nakon vožnje, Nico Rosberg je rekao: “Znam mnogo o ovom autu ali je sve na papiru. Sada su to brojevi, aerodinamika i sve što mi ostali pričaju. Sada se vidi da je sve spojeno noćas u fabrici. Radili su celu noć poslednjih… ne znam koliko noći. Sada su svi impresionirani sa detaljima, svi mehaničari su mogli da vide prvi bolid, bio je odličan osećaj. Da napravim krug je bilo prijatno danas, da osetim novu mašinu, bio je dobar dan”.

Javno predstavljanje bolida će biti u ponedeljak kada će Mercedes na pit lane-u staze Catalunya predstaviti svoj bolid u 08:15 ujutru.

Slika: Mercedes AMG Petronas/Youtube

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti