Mercedes predstavio W07 sa slikama iz studija

Mercedes predstavio W07 sa slikama iz studija

W07 karakteriše veliki dovod vazduha iznad glave vozača

Mercedes je objavio prve slike bolida za 2016-tu, W07, jedan dan pre početka predsezonskih testova.

Tim je javnost obavestio o informacijama novog automobila tokom prošle nedelje, sa video predstavljanjem izduvnog sistema i prvog paljenja bolida, kao i tokom filmskog dana na stazi Silverstone u petak.

Nakon crteža koji su objavljeni na kanalima društenih mreža, Mercedes je sada objavio prve studijske snimke novog W07, koji karakteriše veliki dovod vazduha iznad glave vozača.  Izvršni direktor Paddy Lowe je rekao da je zadovoljan što Mercedes može da napravio jasan iskorak uprkos stabilnosti u propisima.

“Veoma je teško naći performanse pod stabilnim propisima i bili smo posebno zadovoljni kakav je bolid bio u 2015-oj kada smo imali istu sutuaciju”, rekao je Lowe. “Tim je uradio odličan posao, kopajući veoma duboko kako bi našli neku vrstu inovacija u oblastima za koje su smatrane statičkim. 2016-ta je još jedna prenosna godina što se tiče propisa i potencijalne dobiti će neminovno postati teže pod ovakvim okolnostima. To je ono što je bio test za ovaj inženjerski tim i moram da kažem da su oni bili veoma dobri u tome. Daleko je lakše naći performanse kada imate nov set pravila, to je sigurno.”

 

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti