Montezemolo: Alonso je verovatno najbolji vozač na svetu

Montezemolo: Alonso je verovatno najbolji vozač na svetu

Reči hvale od bivšeg predsednika za bivšeg vozača

Luca di Montezemolo kaže da je, pre nego što je otišao iz italijanskog tima na kraju 2014. godine, Fernando Alonso sebe ubedio da nikada neće osvojiti prvenstvo sa Ferrari-em.

Alonso se pridružio McLarenu prošle godine i proveo sa timom najgoru sezonu od 1980-te, gde se borio sa Hondinim motorom. Nasuprot njemu u tim koji je napustio je došao Sebastian Vettel koji je ostvario tri pobede i od svih vozača na gridu pružio najveći otpor vozačima Mercedesa.

Ovo poboljšanje forme ekipe Ferrari i pobede Sebastiana Vettela dovodi u pitanje ispravnost odluke španskog vozača da napusti italijanski tim u kome je proveo punih pet sezona i došao nadomak titule čak dva puta i to 2010-te i 2012-te godine.

Bivši predsednik Ferrari-a Luca di Montezemolo kaže da je Španac izgubio veru u mogućnost Ferrari-a da mu da pobednički automobil. “Imao sam osećaj da je Fernando ubacio to u svoj mozak i da nikad neće pobediti sa Ferrari-em”, rekao je Montezemolo za Motor Sport Magazin. “I takođe da je bio u Mercedesu da bi pobedio jednom rukom, što je demotivisalo sve”.

Montezemolo je napustio Ferrari u istom periodu i ocenio da je španski vozač možda najbolji vozač na svetu nedeljom. Međutim, Alonso je imao očigledan gubitak motivacije krajem 2014 i logičan izbor je pao na Sebastiana Vettela koji je bio preporučen od sedmostrukog svetskog prvaka Michaela Schumachera.

“Verujem da je Alonso verovatno najbolji vozač na svetu i danas, nedeljom. Možda nije u kvalifikacijama, gde mislim da su Hamilton i Vettel brži u jednom krugu, ali u trci on je neverovatan, mašina. Bila nam je potrebna motivacija i zbog toga sam počeo da razmišljam šta nam je potrebno u budućnosti. Setio sam se kada sam pokušavao da ubedim Michaela da se vrati posle Felipeove (Massa) povrede 2009-te da je rekao “momak koji je vama potreban je Vettel””.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti