Nobuharu Matsushita novi test vozač McLaren Honde

Nobuharu Matsushita novi test vozač McLaren Honde

Mladi vozač iz GP2 serije prešao u šampionski tim

McLaren Honda je objavila da je potpisala ugovor sa Nobuharu Matsushitom koji će biti testni i razvojni vozač tima iz Wokinga.

Glavni zadatak mladog vozača će biti rad na simulatoru i podrška inženjerima kako bi se pomoglo naporima McLarenovih trkačkih vozača Jensona Buttona i Fernanda Alonsa da se vrate na put slave.

Imenovanje Matsushite pokazuje saradnju koja postoji između McLaren Racinga i Honde i volju da se da mogućnost mladim i perspektivnim vozačima.

Matshushita je osvojio All-Japan Formula 3 šampionat u 2014-oja potom se takmičio u GP2 seriji sa ART Grand Prix timom pored kasnijeg šampiona Vandoorna. U 2016-oj on će se ponovo biti vozač ART-a u GP2 seriji ali je ove sezone cilj titula.

“Ove sezone ja sam uzbuđen što sam se pridružio McLaren Honda F1 timu kao test i razvojni vozač”, rekao je Matshushita.

“Da zakoračim u svet Formule 1 je bio dečački san i predstavlja veliki korak u mojoj karijeri. Učiniću sve da pomognem timu na stazi kako bi prikupljene podataka vratili u razvoj na simulatoru i na podešavanja bolida. Prošla godina u GP2 seriji je imala oštru krivu učenja za mene. Kao vozač GP2 serije moj jedini fokus u 2016-oj će biti osvajanje šampionata. Verijem da imam najbolji paket da uspem u tome i ukoliko to uradim moj krajnji cilj je da postanem Formula 1 vozač”.

Trkački direktor McLaren Honde, Eric Boullier je dodao:

“Njegove prve sezone u Evropi su bile obećavajuće, imao je impresivne performanse sa iskustvom i doslednošću i sigurno će u 2016-oj graditi taj potencijal. Njegova pozicija kao test i razvojnog vozača McLaren Honde će biti jako važna, on će potvrditi stvari koje prikupimo na stazi i igraće ključnu ulogu u poboljšanju naših performansi tokom 2016. godine”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti