Nova Force India sa malo promena

Nova Force India sa malo promena

Najveća promena Mercedesov motor

Tehnički direktor Force Indie, Andy Green, kaže da će njihov bolid za 2016-tu biti “dorada” B specifikacije prošlogodišnjeg bolida.

Počevši sezonu 2015 sa nedovršenim bolidom, Force India je nakon uvođenja B specifikacije uspela do kraja sezone da skupi dosta poena i završi na odličnom petom mestu u šampionatu konstruktora. Green kaže da su nadogradnje koje se doneli od trke u Silversonu bile jasan pokazatelj u kom pravcu treba da se kreće razvoj bolida.

“To je nastavak tamo gde smo stali”, rekao je Green za F1i. “Ovo znači da mogu da se isključim iz razvoja i usredsedim se na promene koje ćemo raditi u budućnosti jer je osnova na automobilu ista. Mi ne pokušavamo da uradimo nešto mnogo drugačije od onoga što smo već radili. To je podešavanje”.

Jedna oblast gde Green kaže da će biti promena je Mercedesov motor za koji veruje da će Force Indii dati još jedan iskorak dalje.

“Mercedes uvek menja male delove zbog kojih smo na vrhu ali ništa veliko. Uvek postoji nekoliko velikih stvari koje urade malo pre Božića ali smo mi dovoljno veliki da se nosimo sa tim. To smo i očekivali jer radimo sa njima već duže vremena”.

Slika: Sahara Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti