Ove nedelje crash test za Toro Rosso

Ove nedelje crash test za Toro Rosso

"Sada sa Ferrari-em imamo siguran element na bolidu"

Prema izvorima iz tima Toro Rosso plan je da se homologacija šasije za 2016-tu godinu izvrši krajem ove nedelje.

Uprkos činjenici da je prebacivanje na novu pogonsku jedinicu poremetilo planove koje su imali prošle godine čini se da je tim iz Faenze na dobrom putu da uspe u svom prvom cilju ove godine.

Dok je seniorski tim bio u problemima oko potpisivanja novog ugovora za nabavku motora, Toro Rosso je krajem pošle godine obezbedio motore Ferrari-a ali specifikacije 2015.

Ove promene su mogle da dovedu do kašnjenja u produkciji novog bolida međutim šef tima Franz Tost je optimista:” Da, želeo bi još vremena ali naše tehničko odeljenje ima mnogo iskustva i opzimizovali su vreme koje imamo. Takođe, testovi ove godine počinju kasnije u odnosu na sezonu 2015. Tako da sam optimista”.

Za švajcarske novine Blick je priznao da mu je drago što više neće raditi sa Renaultom:”Sada sa Ferrari-em imamo siguran element na bolidu”.

Tost se požalio i na lošu pouzdanost Renaultovog motora prošle godine:”To nas je koštalo mnogo poena ali i tim i vozači moraju uzeti deo loših rezultata na sebe”.

Izvori bliski Toro Rosso timu su potvrdili da će novi bolid Toro Rosso tima sa Ferrari motorom, STR11, biti na FIA zvaničnom crash testu krajem nedelje.

Slika:Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti